Frivilliga Radioorganisationen

FRO Gävleborg

FRO Gävleborg

Kontaktinformation

FRO Gävleborg
Nilsson
Svalörtsvägen 8
80638 Gävle
E-post: gavleborg@fro.se
Tel: 0703233232

Välkommen till FRO Gävleborg

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

Varje vecka träffas vi och delar med av oss den kunskap vi besitter, både teoretiskt och praktiskt. Mestadels kretsar diskussionerna naturligt kring radiokommunikation. Men under 2016 har föreningarna i FRO Gävleborg även haft grundläggande lödkurs, Arduino genomgång och föredragningar om Linux och virtualiserade datormiljöer.

Kompetensen är alltså bred så har du det ett teknikintresse och vill göra en insats för samhället är chansen stor att du får ett bra utbyte inom FRO. Det finns även många kurser tillgängliga på nationell nivå, både med civil och militär inriktning. Ta en titt i vår utbildningskatalog  (klicka dig vidare till kursutbudet i menyn till vänster efter att du klickat på länken). 

 

bildhuvudsida

Deltagare på lödkursen som hölls våren 2016.

 

Nedan finner du information om våra avdelningsträffar.

 

FRO - Gästrikland
Träffas kl 18.00 varje torsdag i Frivillighuset Stenhammarsvägen 7 Gävle
Kontaktperson: Kenneth Friskman kenneth.friskman@fro.se
 
FRO - Södra Hälsingland
Träffas kl 18.00 varje torsdag på FRO Gården i Söderhamn
Kontaktperson: Peder Österberg peder.osterberg@fro.se
 
FRO - Norra Hälsingland
Kontaktperson: Harry Berglundh harry.berglundh@fro.se
 
Är du inte medlem i FRO? Ta kontakt med berörd avdelning innan du kommer!
 

Sambands- och IT-konferens 2016

Så var årets Sambands- och IT-konferens över. Själva konferensen samlade dryga 50-talet detagare och representationen från Gävleborg bestod av Simon Sundell och Fredrik Nilsson.

Konferensen som i år ägde rum på ledningsregementet i Enköping hade ett tydligt fokus på IT. Detta för att stärka kompetensen inom FRO då lednings- och radiosystem blir alltmer digitala och IP-baserade.

Live-demonstration av hur man hackar IT-system, räckviddsberäkningar, sambandsuppdrag för VM i orientering, virtualiseringsprinciper mm var vad deltagarna fick se och höra om. För att inte tala om rundvandringen bland de militära ledningssystemen som finns i Enköping.

En minst sagt inspirerande helg som mynnade ut i nya kontakter och ideer om hur vi kan ta verksamheten i FRO Gävleborg vidare.

/Fredrik

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök