Frivilliga Radioorganisationen

FRO Gävleborg

FRO Gävleborg

Kontaktinformation

FRO Gävleborg
Nilsson
Svalörtsvägen 8
80638 Gävle
E-post: gavleborg@fro.se
Tel: 0703233232

Välkommen till FRO Gävleborg

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

Varje vecka träffas vi och delar med av oss den kunskap vi besitter, både teoretiskt och praktiskt. Mestadels kretsar diskussionerna naturligt kring radiokommunikation. Men under 2016 har föreningarna i FRO Gävleborg även haft grundläggande lödkurs, Arduino genomgång och föredragningar om Linux och virtualiserade datormiljöer.

Kompetensen är alltså bred så har du det ett teknikintresse och vill göra en insats för samhället är chansen stor att du får ett bra utbyte inom FRO. Det finns även många kurser tillgängliga på nationell nivå, både med civil och militär inriktning.

 

bildhuvudsida

Deltagare på lödkursen som hölls våren 2016.

 

 

Kurser i Höllviken

 

I slutet på juli var det återigen kurser i Höllviken. Ca 100 personer deltog från hela landet i de olika kurserna som hölls. Från Gävle deltog Fredrik Nilsson (undertecknad) och Simon Sundell i kursen GU  Signalist 1.

En mängd olika moment gicks igenom för att få en grund som signalist i Hemvärnet. Stämningen var god och det var roligt att få träffa andra med samma intresse för att hjälpa till i samhället om så skulle behövas. Med varierande bakgrund manades det stundtals till skrattfest då vissa livserfarenheter avhandlades utanför lektionstid.

Bilden nedan visar ett övningsmoment där en högantenn reses.

IMG 1238 2

Ta en titt i utbildningskatalogen och kontakta FRO om du är intresserad av att gå en kurs. 

/Fredrik Nilsson

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök